Nieuws

 • Update nav de persconferentie van dinsdag 15 februari 2022.

  Nederland gaat weer open! Op dinsdag 15 februari heeft minister Kuijpers e...

  Lees meer
 • Elke dag van de week diverse groepslessen

  Elke dag van de week diverse groepslessen, zowel in de ochtend, middag als in...

  Lees meer
Meer nieuws

Gaby van den Heuvel

Body Support Gaby van den Heuvel

Tien weken geleden ben ik begonnen met het programma Body Support. Ik had er al eens mensen in de sportschool positief over horen praten en na een oriënterend gesprek met Arlette wist ik het zeker…dit wilde ik ook gaan proberen!

Ik was erg benieuwd of het me ging lukken om af te vallen met dit programma. Ik had al heel wat diëten en crash-diëten geprobeerd, maar niks was echt effectief of had alleen maar korte termijn resultaten, zoals heel snel 5 kilo afvallen en daarna  weer heel snel 5 kilo aankomen….

Wat me vooral aansprak aan het Body Support programma is het ‘gewone eten’. Je krijgt elke week een nieuw weekmenu en je gaat eten volgens een ‘patroon’ van 3 hoofdmaaltijden en 3 tussendoortjes. En dat alles is met gewoon eten; gewoon aardappelen, groente, vlees, vis en bv pasta of zilvervliesrijst. Geen programma dus waarbij je maar een half toastje met een eetlepel zalmsnippers mag eten, maar lekkere maaltijden waar het hele gezin van mee kan eten! Het eten gaat op gewicht, of op portie. Bijvoorbeeld 150 gram aardappelen bij je avondeten, 2 volkoren boterhammen bij de lunch of een bakje kwark als tussendoortje. 

In het begin vond ik zelfs dat ik heel veel moest eten, een goed ontbijt, een goede lunch en een grote hoeveelheid groente bij het diner. En dan nog de tussendoortjes van bv magere yoghurt, stukje fruit of een volkoren cracker. Ik heb de eerste weken wel eens aan Arlette gevraagd of ik minder mocht nemen van een dagmenu, zoveel was het! Maar dat zorgde er wel voor dat je het makkelijk vol kan houden, ik heb echt geen moment honger gehad! 

Na een paar weken merkte ik hoe snel ik wende aan deze manier van eten en aan de hoeveelheden. Voordat ik dit programma ging volgen was het vaak onbewust veel eten opscheppen en zonder nadenken alles opeten. Ik merkte al na een week dat een kleinere portie avondeten ook prima is en dat je behoefte aan bepaald eten veel minder werd. Ik had nooit gedacht dat ik een snoepje ineens veel te zoet zou gaan vinden en de behoefte aan suiker en vet eten echt zou afnemen! Daarbij hielp natuurlijk ook wel dat ik vanaf week 1 steeds ongeveer een kilo per week afviel! Na een week kon ik me ‘s avonds echt verheugen op mijn bakje kwark, dat had ik echt nooit van mezelf verwacht!

Nu, na 10 weken, ben ik 8 kilo afgevallen en een groot percentage vetmassa kwijtgeraakt. Dat wordt elke week gewogen en gemeten op de speciale weegschaal. Arlette spreekt elke week even met je door hoe het gaat, waar je eventueel tegenaan loopt en wat er eventueel aangepast moet of kan worden voor de komende week. Ik ben met het programma nu klaar, maar ik ga gewoon door met deze manier van eten! Het voelt nu niet meer als een dieet, het is een manier van leven geworden! Ik zit goed in mijn vel, ik ben blij met mijn gewicht en dat wil ik heel graag zo houden!

Nieuws

 • Update nav de persconferentie van dinsdag 15 februari 2022.

  Nederland gaat weer open! Op dinsdag 15 februari heeft minister Kuijpers e...

  Lees meer
 • Elke dag van de week diverse groepslessen

  Elke dag van de week diverse groepslessen, zowel in de ochtend, middag als in...

  Lees meer
Meer nieuws

Contact

Fitness Oirschot
Industrieweg 9C
5688 DP Oirschot

0499 574 418


Fitness Hapert
Markt 46
5527 EN Hapert

0497 385 456